23948sdkhjf

Här öppnar Mahalo tredje restaurangen i Stockholm

Mahalos färgstarka veganska koncept kommer till Kungsholmen med planerad öppning i början av april.

Det veganska konceptet Mahalo växer i Stockholms innerstad. Sedan tidigare finns restauranger på Södermalm och i Vasastan. Snart öppnar en enhet även på Hantverkargatan på Kungsholmen. 

Om allt går enligt planen så blir det invigning i början av april.

– Konceptet blir detsamma men så klart strävar vi alltid efter att bli bättre, så det finns en del uppgraderingar både i meny och konceptuellt, säger Cornelia Nilsson, en av de tre ägarna bakom Mahalo.

Mahalo red på den veganska vågen när den första restaurangen öppnade 2015 i en lokal på Hornsgatan, enligt hemsidan med ”en passion att laga, äta och bjuda på växtbaserad mat”. Cornelia Nilsson har tillsammans med Behrang Nabizadeh och Acki Kokotos ägt och utvecklat Mahalo sedan 2017.

Acki Kokotos är en känd krogprofil i Stockholm, som varit aktiv i restaurangbranschen i över 20 år. Han har bland annat Mäster Anders och Bistroteket på sitt cv, och äger eller är delägare i Un Poco, Gioia och Brasserie Balzac. Det är också Kokotos som ligger bakom satsningen på den nya krogdestinationen Noema i det så kallade Wallenstam-huset på Birger Jarlsgatan.

På Mahalos färgstarka meny finns alternativa burgare, värmande chili och andra maträtter. Likså smoothie bowls, smoothies och olika frukostalternativ som Mahalos populära veganska amerikanska pannkakor. Det erbjuds också veganska sötsaker i form av kakor och efterrätter.

Med snart tre restauranger i Stockholms innerstad börjar ägartrion nu blicka även utanför huvudstaden.

– Just nu fokuserar vi på Kungsholmen, men i framtiden håller vi ögonen öppna för lokaler som känns rätt i Stockholm city men också i andra städer, säger Cornelia Nilsson.

Artikeln är en del av vårt tema om Etablering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078