Då är det öppningsdags för nästa Five Guys-restaurang
Att den amerikanska burgarkedjan Five Guys anlänt till Sverige har knappast gått någon förbi. Den 10 februari öppnades dörrarna till den första svenska restaurangen, i Hötorgsskrapan närmast Sergels torg i Stockholm.
Då hade NCPA Capital, som äger de svenska franchiserättigheterna via Five Guys Scandinavia, redan gjort klart med ytterligare ett läge, hörnlokalen i centrala Uppsala som Burger King lämnade i december efter 30 år på adressen.
Nu avslöjar Mohammed Taoussi, vd på Five Guys Scandinavia, för Upsala Nya Tidning när restaurangen är tänkt att öppna.
Enligt Mohammed Taoussi krävs flera stora invändiga förändringar i lokalen innan restaurangen kan invigas men än så länge håller man tidsplanen.
– Vi måste bygga om restaurangen från scratch, vi behåller ingenting från den gamla. Så allt från golvplattor, till glas, till kylar, till kök kommer att bytas. Allt kommer att byggas nytt.
Han konstaterar att det, efter att man fått tillgång till lokalerna, vanligtvis brukar det ta minst fyra månader innan man kan öppna.
– Vi planerar att öppna i augusti. Men det är för tidigt att bekräfta datum för det kan alltid hända saker när man bygger om som kan ta tid. Men byggandet går bra. Hyresvärden har gjort några förändringar och vi har gjort några förändringar, så allt går enligt planen.
Five Guys har ingen egen signaturburgare, utan affärsidén är att kunden får bygga sina egna burgare. Läs mer om kedjans annorlunda koncept och strategi här.