23948sdkhjf

Kockar lagade galamiddag

Måndagen den 13 december var det stor galamiddag på slottet Versailles utanför Paris . Måltiden lagades med svenska råvaror av svenska kockar under ledning av Edbackas Christer Lingström. Det var ett krävande arrangemang då slottet saknar kök! Middagen avrundade den så kallade Sverige-Frankrikedagen i Paris, som anordnades av Sveriges ambassad och Svenska Handelskammaren för att fördjupa svensk-franska affärsrelationer samt att främja svensk kultur och gastronomi.Statsminister Göran Persson var inbjuden liksom premiärminister Lionel Jospin. Bland övriga svenska gäster märktes handelsminister Leif Pagrotsky, LRFs förbundsordförande Hans Jonsson, Jonas Birgersson, Johan Stäel von Holstein, Jan Carlzon och Michael Treschow. De kockar som jobbade med middagen under Christers ledning var Magnus Viksten med meriter från Edsbacka krog, KB och Grand Hôtel och Anders Nordquist med meriter från Grand Hôtel, fd Restaurang Nordquist och CiaoCiao. Bakom middagsarrangemanget stod Food from Sweden, Lantbrukarnas Riksförbund och Svenska gastronomiska institutet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062