23948sdkhjf

Helsingfors strömmingmarknad - en av nordens äldsta mattraditioner

För 258:de gången serveras strömmingsdelikatesser på Helsingfors strömmingsmarknad 1 till 7 oktober. Ända sedan 1700-talet har fiskare samlats vid Salutorget i Helsingfors i början av oktober för att sälja fisk till helsingforsarna. När altalet invånare i staden började växa i samband med att Sveaborg byggdes, blev det vintertid allt svårare att få tag på tillräckligt med livsmedel för att täcka folkets behov. Därför började stadsborna att varje höst köpa in saltströmming för vinterns behov. På så sätt föddes Helsingfors strömmingsmarknad. Vid sidan om traditionell salt strömmingsförsäljning finns nu även stånd med nygamla strömmingsmarinader som citron, rönnbär, rödpeppar och vitlök. Vid marknaden tävlas det i att få fram den finaste kryddfiskprodukten och den bästa strömmingsrätten. Ytterligare upplysningar lämnas av Joha Komsi tel +358-9-173 334 42
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14