23948sdkhjf

Het tävling för proffs och amatörer

Lördagen den 7 oktober genomförs tävlingar anordnade av Svenska Chilepeppar Föreningen. Tre vinnare i olika grenar ska koras. I Årets Hetaste Kock 2000 tävlar fem yrkesverksamma kockar och tillagar en varmrätt i sex portioner. Juryn, med bl a Jonas Borssén och Malin Söderström, bedömer den norska fjordlaxen som kockarna tillreder med chilepeppar, utifrån smak, styrka, utseende och näringsbalans. Tävlar i denna gren gör Martin Esser, Per Gustafsson, Michael Kühne, Karl Ljung och Niel Ponsonby. I Årets Chili Chef 2000 tävlar alla som älskar att laga chili con carne, eller Texas Chili som chileälskarna kallar rätten. Proffs såväl som amatörer får lämna in bidrag som bedöms av en jury med bl andra Stefan Johansson, Peter Harryson, Mats Ronander och Tony Wallin.I tredje grenen tävlas det i att odla fram chilipeppar. Den som lyckats med flest sorter vinner. För mer information besök www.chilepeppar.com
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.076