23948sdkhjf

Svenska kocklandslaget totalsegrare i OS

Våra svenska kockar är bäst i världen. I OS i matlagning i Erfurt vann svenska kocklandslaget fem guld och blev därmed bäst av de 25 nationer som deltog. På andra plats placerade sig Singapore och trea blev Norge. Tävlingen var uppdelad i ett kallt och ett varmt moment. I det kalla köket bestod uppgiften av att fylla ett 14 kvadratmeter stort bord med rätter som är tänkta att serveras varma men som dras över med ett lager gele för att hålla sig fräscha. Temat för bordet var Astrid Lindgren så sockerskulpturer av Pippi Långstrump, Karlsson på taket och Nils Karlsson Pyssling tittade fram bland tallrikarna. I varma köket bestod uppgiften av att laga en trerättersmeny för 110 personer på fem och en halv timme. Även juniorkocklandslaget lyckades bra i sin tävling. I konkurrens med 18 andra länder tog Sverige en total fjärdeplats. Vann gjorde Tyskland följt av USA och Danmark. Dessutom tävlade ett militärt kocklag som placerade sig på en tiondeplats av fjorton tävlande länder. Laget var nöjd med placeringen med tanke på att det var första gången man överhuvudtaget tävlade.Två regionallag, Skåne Kulinar och Stockholm Culinary Team hamnade på åttonde respektive trettonde plats bland ett fyrtiotal tävlande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095