23948sdkhjf

Bussen körs på matrester

Ett trettiotal restauranger i Stockholm deltar sedan ett antal år i renhållningsförvaltningens projekt "Från jord till bord" där matavfall omvandlas till biogas och biogödsel. Projektet har slagit väl ut och politikerna har därför beslutat att öka insamlingen av matavfall. En medelstor restaurang producerar ungefär 15 ton avfall per år och runt 70 procent av detta kan behandlas biologiskt. Idag samlas 500 ton avfall in årligen i Stockholm, men 2007 hoppas man att siffran ska ligga på 10 000 ton. Därför har 200 storkök och restauranger nu fått erbjudande om att gå med i projektet. Det kostar inget att delta men kan innebära lite extra arbete i och med sortering och rengöring av sopkärlen.Biogasen, som är betydligt mer miljövänlig än bensin och diesel, används som bränsle till fordon och redan idag kör flera av Stockholms sopbilar på biogas. Källa: Mitt i Kungsholmen
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094