23948sdkhjf

Storslam för Eriksson & Jerrhag i Årets Kock

Stefan Eriksson från cateringfirman Jerrhag & Eriksson Gastronomi i Stockholm tog hem titeln som Årets Kock 2005. Det blev dubbel glädje för företaget då det stod klart att kompanjonen Andreas Jerrhag placerat sig på silverplats.Stefan och Andreas har tränat intensivt de sista månaderna för att helt fokusera på Årets Kock. En träning som gav resultat. Juryn gav Stefans moderna restaurangrätt med råvarm röding med löjrom, grönsaker med dill och citron, sparrispotatis med scharlottenlök och bröd samt blåmusselsås höga poäng. Även tävlingsgrenen som bestod i att laga en lunchrätt på fläskkarré klarade Stefan med bravur. Resultatet blev en honungs- och svartpepparstekt karré av unggris, rotfrukter med persilja, ingefära och äpple. Till gjorde Stefan tre sallader, en råkost med kallpressad rapsolja, en bönsallad med gräddfil och timjan och en med helt vete, citron och pepparrot. På tredjeplats kom Håkan Olsson från Mötesplats Österlen. Övriga finalister var Christian Moborg från restaurang 28 + i Göteborg, Andreas Rolk, Fond i Göteborg och Simon Lundén, Swedish Taste i Göteborg. Läs mer på www.aretskock.se.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063