23948sdkhjf

Stora steg för Harrys

Restaurang- och pubkedjan Harrys planerar för storslagen expansion och tänker etablera sig i Stockholm, Hong Kong och småländska Eksjö. Nästa år börsnoteras företaget.
Masterlicensen för Stockholm är kronjuvelen för den offensiva satsning, sju enheter vill Harrys Pubar öppna i huvudstaden. Fem nya restauranger i Göteborg ligger också på ritbordet. Mottot är att alla svenska orter med en befolkning på över 10 000 invånare behöver en Harrys att gå till – det ger en marknadspotential på 193 nya enheter bara i Sverige. Men företaget vill vidare ut i världen också och finns redan representerat i Norge och Thailand.

»Styrkan i Harryskonceptet är att vi anpassar det till de lokala förutsättningar som finns på respektive ort och i respektive land. The sky is not the limit. Vår vision är att vi ska öppna upp en Harrys på månen inom 25 år. Vi måste bara hitta rätt krögare först«, säger Magnus Helgesson, VD och grundare av Harrys Pubar.

Under 2006 omsatte företaget, vars enheter drivs med franchiseavtal, 410 miljoner kronor och ökade därmed 22 procent jämfört med 2005. Harrys i Sverige består av 34 restauranger.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062