23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Kocklandslaget för ekologiskt

Med kampanjen ”Gör Sverige godare” vill Svenska Kocklandslaget främja ekologiskt tänkande, för smakens skull. Målet under året är att genomföra 30-40 inspirationsdagar med start i augusti.

Många restauranger och storkök är positiva till att använda ekologiska råvaror, men många saknar kunskap om hur det kan gå till i praktiken. Kampanjens syfte är att med landslagets kockar och regionala ”ekoambassadörer” från Svenska Kockars Förening stå som förebild och utbilda kockar och blivande kockar i gastronomisk matlagning med ekologiska matvaror.





Inspirationsdagarna genomförs i samarbete med regionala kockskolor eller kockföreningar. Bland annat kommer filmer med utvalda medlemmar från Svenska Kocklandslaget att visas. Dessa är:



- Ekologisk tävlingsmat och den internationella scenen - Krister Dahl, lagledare



- Ekologisk identitet och råvaror - Carina Brydling



- Smak och presentation - Tom Sjöstedt





BREAKING
{{ article.headline }}
0.078