23948sdkhjf

MatSverige möts på Smaklust

Den 24-26 augusti är det dags för Nordens största matupplevelsemässa Smaklust i centrala Stockholm. Cirka 350 mathantverkare från alla regioner i Sverige ställer ut.
Mässan ger besökarna möjlighet att provsmaka och handla flera sorters ostar, salami, skinka och korv gjorda av allt från älg till struts, nybakad bröd, gräddglass från småmejerier, frukt och grönsaker med mera. Gorgonzola, svartvinbärsrussin, lingonketchup, lufttorkat renkött, kaffeost, kalkonleverpastej, fäbodglass och hjortronvin tillhör några av de mer okända delikatesserna.

Dagarna till ära gör några av Stockholms bästa restauranger, bland annat Gondolen, Vassa Eggen, Prinsen, Leijontornet och Villa Källhagen, om sina menyer och använder utställarnas råvaror och produkter.

Smaklust äger rum både ute- och inomhus på Street vid Hornstull och i Tantolunden i Stockholm. Arrangör av mässan är Eldrimner, ett nationellt centrum som jobbar på uppdrag av regeringen för att stimulera och utveckla den småskaliga hantverksmässiga livsmedelsförädlingen i Sverige.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078