23948sdkhjf

Mathias naturliga kök

Den 14 maj slog Mathias Dahlgren upp portarna restaurangen med samma namn på Grand Hôtel – med fine dining à la carte i Matsalen eller drop-in i Matbaren. Gemensamt för båda är det naturliga köket.
»Naturen är så fantastisk i sig själv, det är de naturliga smakerna vi vill visa fram.« Så förklarar Mathias Dahlgren det naturliga köket som är grundtanken bakom restaurangen, belägen i Bolinderska Palatset med ingång från gatan eller hotellet.

Matbarens rätter är uppbyggda kring en råvara med regional avsändare, till exempel gös från Hjälmaren eller hönsägg från Kasby Gård. Menyn är uppdelad i tre delar – Från landet, Från utlandet och Från växtriket. I Matsalen erbjuds en à la carte-meny, men för den som vill komponerar köket en sexrätters avsmakningsmeny. I både Matsalen och Matbaren skrivs menyn från dag till dag.
»Vi kommer att byta ut alla rätter varje dag, men eftersom vi jobbar med mindre producenter är det tillgången som styr«, säger Mathias.

Ambitionen för restaurangen är självklart höga, även om Mathias värjer sig mot att kallas stjärnkock.
»Jag har ingen stjärna, så då är jag ingen stjärnkock. Däremot har vi alla förutsättningar att skapa en riktigt bra restaurang här. Men det måste få ta tid. För övrigt är stjärnor inget man får, man förtjänar dem.«
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063