23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Hösttävling med vildmarksmat

Den 21-22 september är det dags för tredje upplagan av Årets Vildmarkskock. Nytt för i år är att även kockar från övriga Skandinavien är välkomna att anmäla sig till tävlingen i Bergslagsskogarna.

»Årets Vildmarkskock var en väldigt rolig upplevelse som för fram svensk måltidsturism utanför restaurangens trygga värld och visar på vilka fantastiska resurser vi har även i uterummet«, säger Jens Hornestedt från Storulvåns Fjällstation, som tillsammans med Karolina Hellegren vann tävlingen 2006.





En funktionell och näringsrik lunch anpassad för en dagstur i vildmarken är den ena tävlingsuppgiften. Den andra består i att laga och presentera en trerätters måltidsupplevelse i vildmarken. Fyra tvåmannalag går till final och tävlar om titeln samt en prissumma på 20 000 kronor.





Årets Vildmarkskock arrangeras av Svenska Ekoturismföreningen och AB Måltidsupplevelser i Grythyttan.



BREAKING
{{ article.headline }}
0.078