23948sdkhjf

Schyssta kroglistan

Hotell- och restaurangfacket (HRF) offentliggör för första gången listor på restauranger, hotell och barer i hela landet som har kollektivavtal om acceptabla löner och arbetsvillkor för de anställda.
»Vi vill att fler använder sin konsumentmakt och gynnar de arbetsgivare som faktiskt tar sitt ansvar och garanterar sina anställda schysta löner och villkor genom avtal. Det måste bli enklare för besökare som vill gynna de ställen där personalen har bättre villkor. På det här sättet vill vi bidra till att komma åt en sned konkurrens där ställen utan avtal hittills har gynnats«, säger HRF:s förbundsordförande Ella Niia.

På sikt är målet att ha en heltäckande lista på nätet med sökfunktion. Inom ett år ska fackföreningen ta fram en dekal som direkt talar om för gäster att en restaurang har tecknat kollektivavtal med garanti för acceptabla löner och anställningsvillkor för personalen.

De orter som hittills har listor över ”schyssta krogar” är:
Stockholm (innerstaden), Göteborg (Avenyn, Linnéstaden), Malmö (innerstaden), Västerås (innanför cityringen), Borlänge, Eksjö, Eskilstuna, Falun, Gislaved, Gävle, Hudiksvall, Jönköping, Karlstad, Katrineholm, Nässjö, Sandviken, Sundsvall, Tranås, Vetlanda, Värnamo, Uppsala (innerstaden), Kungsbacka, Örebro, Halmstad, Laholm, Varberg, Falkenberg och Kalmar (centrum).
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063