23948sdkhjf

Operation schyssta krogvillkor

Hotell- och restaurangfacket (HRF) fortsätter sin kamp för kollektivavtal. Nu gäller slaget om Stockholm. Målet är att fördubbla antalet avtalskrogar i innerstaden.
Idag har 870 krogar i Stockholms innerstad kollektivavtal. Var tredje krog i landet, knappt varannan i Stockholm, saknar avtal.
»Det är idag ett riktigt träsk, med hundratals krögare som dumpar löner och villkor. Därför kräver vi nu att alla restaurangägare tecknar avtal, för att alla ska kunna konkurrera med god mat och trevlig atmosfär snarare än med låga löner och dåliga arbetsvillkor«, säger Ewa Silfverberg Liljeros på Hotell- och restaurangfacket i Stockholm.

Fackföreningen ska i ett första skede koncentrera sig på Götgatan, Gamla Stan, Sveavägen, Regeringsgatan och Hamngatan som alla är kända restaurangstråk.

När HRF tidigare i år försatte salladsbaren Wild´n Fresh i Göteborg i blockad väckte det starka reaktioner.
»Jag är medveten om att vi kommer att få kritik, precis som vår Göteborgsavdelning fick. Men våra medlemmar har rätt att arbeta på företag som har schyssta arbetsvillkor och försäkringar«, menar Eva Silfverberg Liljeros.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063