23948sdkhjf

Miljömärkt hett på krogen

Sedan december 2006 har Svanen jobbat med miljömärkning av restauranger – än så länge finns tre stycken i Sverige. Men intresset för att hoppa på miljötåget växer.
För att en restaurang ska kunna Svanenmärkas gäller det att till viss del servera ekologisk mat, sortera avfall och använda miljömärkta rengöringsmedel. Leijontorget kan bli en av de första Svanenmärkta krogarna i Stockholms innerstad.
»Jag ser det som ett sätt att visa gästerna att man inte vara har miljötänk vad gäller maten. Svanens krav gör att vi kan bli bättre på helheten«, säger köksmästare Gustav Otterberg till Metro.

Det kostar 18 000 kronor för restauranger att ansöka om Svanenlicens. Om ansökan beviljas tillkommer en årsavgift som baseras på den totala omsättningen för restaurangen med en minimiavgift på 9 000 kronor per år och en maxavgift på 65 000 kronor per år. Rabatt ges om restaurangen tillhör ett redan Svanenmärkt hotell.

Café Artist i Karlstad, Sånga-Säby Kurs och Konferens på Ekerö och Två Skyttlar i Örby, 65 km öster om Göteborg, tillhör den lilla skara restauranger som är Svanenmärkta idag.

Källa: Metro
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14