23948sdkhjf

Kaffekedja stödjer hemlösa

Genom att samarbeta med gatutidningen Aluma vill Barista Fair Trade Coffee påverka situationen för hemlösa i Skåne – och inom kort på fler orter i landet.
Aluma har funnits i sju år och innebär liksom Situation Stockholm en möjlighet till inkomst och sysselsättning för människor utan hem. Barista Fair Trade Coffee stödjer tidningen genom att erbjuda en Aluma brownie där fem kronor per såld produkt går direkt till tidningen.
»Vi hjälper idag hemlösa över hela Skåne, men hoppas på detta sätt kunna göra detsamma i exempelvis Umeå och Linköping inom kort, säger Anna Kind som är verksamhetschef på tidningen. Därför är det så viktigt att skapa kännedom om oss så att kunder köper tidningen när våra hemlösa börjar sälja den.«

»Aluma bedriver en verksamhet som i stor utsträckning tangerar vår egen. Vi värnar både om ett bättre samhälle, där alla människor har ett lika värde och vi tror på hjälp till självhjälp«, säger Björn Almér, VD för Barista Fair Trade Coffee.

Coffeeshop-kedjan etablerades i november 2006 i Uppsala och finns även i Malmö och Umeå. Den 26 juni öppnar ytterligare en enhet i Visby och den 23 augusti har turen kommit till Linköping. Allt kaffe, te och socker som säljs är Rättvisemärkt och mjölk, ägg och juice Krav-märkt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094