23948sdkhjf

Lingströms nya - i Strängnäs

Sveriges enda tvåstjärniga krögare avslöjar nu sina planer. Om ett och ett halvt år står Edsbacka Bistro i Strängnäs klar.
»Lyckas jag i Strängnäs så öppnar jag i Las Vegas!« Det säger Christer Lingström, Sveriges enda tvåstjärniga krögare som nu avslöjar planerna på nyetableringen i Strängnäs.

Bistro Edsbacka Strängnäs blir namnet på krogen som kommer att ligga centralt och stå klart om ett och ett halvt år. Lokalen har inte tidigare varit restaurang utan allt byggs från scratch. Konceptmässigt följer Christer Lingström den befintliga Bistro Edsbacka som ligger ett stenkast från Edsbacka Krog i Sollentuna, det vill säga ett högkvalitativt bistrokök kombinerat med take away.

Varför Strängnäs?
»Det är en väldigt vacker stad. Jag tror på Mälardalen, det händer mycket just nu och det är bara 45 minuter från Stockholm. Idag flyttar också många från Stockholm som tröttnat på de höga huspriserna. Jag tror att landsortspubliken är upplagd för annat än pizza.«

En nyetablering i Stockholm var inget alternativ för Christer.
»Det har etablerats många nya krogar i Stockholm idag, och det är en stor brist på kompetent personal. Jag tror det blir lättare att hitta personal i Strängnäs med omnejd. Jag ser det också som att bistron i Strängnäs kan bli en plantskola för mina restauranger i Sollentuna.«
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125