23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Bingo för Max?

Flickfotografen Bingo Rimér är en av tio semifinalister i hamburger-SM som arrangeras av Max Hamburgerrestauranger. Vem som vinner avgörs den 27 juni i Stockholm.

»Vi är positivt överraskade över recepten vi fick in. Otroliga smakblandningar och kul att se att svenskarna är duktiga på att hitta på hälsosamma, goda alternativ till en traditionell hamburgare«, säger Jonas Mårtensson, chefskock på Max.

Temat för hamburgertävlingen är spännande smaker. Bland cirka 200 bidrag finns recept som innehåller t ex lyxiga ostar, morotsdressing, heta kryddor och lökdressing gjord på fem olika slags lökar. Juryn har tittat speciellt på kvalitet i råvarorna samt att det finns ett hälsotänk i hela måltiden.

Bingo Rimér kallar för förvånande sitt bidrag för Bingo-Burgare. Den består av två nötköttsbiffar, fullkornsbröd, stekt ägg, sallad, stekt skinka, rivna morötter, lök och en hemlig Bingodressing.

»Mina vinstchanser är enormt stora. Bara namnet Bingo Burgare förtjänar en plats på pallen«, uppger han till tidningen City.

Vinnarburgaren har möjlighet att hamna i Max ordinarie sortiment eller som ett kampanjerbjudande.

Här är samtliga semifinalister:

Maria Björkenborn, Överum – Italian style burger

Tommy Isaksson, Järfälla – Max Morot

Jakob Hellström, Södermalm – Jolinare med Gruyère-ost

Marie Wall, Ängelholm – Getost och balsamico-burgare

Mikaela Claesson, Falkenberg – Mexican Burger

Anna Karin Westlin, Umeå – Orientburgare

Terese Forsnacke, Linköping – Lök- och kesoburgare

Linn Isberg, Gävle – Västerbottensostburgare

Lars Kastås, Sundbyberg – Burgare med lökdressing

Bingo Rimér, Södermalm – GI-influerad Bingo-Burgare

BREAKING
{{ article.headline }}
0.062|instance-web03