23948sdkhjf

Hemmakockar gör upp

Gästerna kommer om 45 minuter och en av dem är vegetarian – men du har glömt bort att de kommer. Är du kreativ nog i köket att bli Årets Hemmakock 2007?
Det senaste halvåret har Tastelines medlemsdatabas ökat med 25 recept om dagen, ett tydligt tecken på att svenska folket har många duktiga hemmakockar.
»Jag tror att tävlingen kommer att locka betydligt fler deltagare i år än tidigare. Dels för att vi har gjort det enklare att tävla, dels för att intresset för matlagning växer i svenska hem«, säger Lisa Henning på Tasteline, som är projektledare för tävlingen.

I år är det tillåtet att skicka in flera tävlingsbidrag. Årets Hemmakock 2007 öppnar även upp för mer kreativitet genom ett antal förändringar. Till exempel försvinner kravet på exakta recept, eftersom 75 procent av hemmakockarna inte följer recept slaviskt. Det räcker med att beskriva måltiden och ange vilka ingredienser som ingår. Andra nyheter är att det går bra att anmäla sig i grupp om max fyra personer och att årets final föregås av en delfinal med åtta platser.

Foto: Råvarukorgen som hemmakockarna ska skapa sina rätter från.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078