23948sdkhjf

Läsarna ger RS höga betyg

Män i 40-årsåldern i beslutsfattande positioner är branschtidningen RS – Restauranger & Storköks vanligaste läsare. Och snittbetyget är högt visar en färsk Sifo-undersökning.
RS läsare är nöjda med sin tidning. Mer än sex av tio ger tidningen en fyra eller femma på en femgradig skala.

Undersökningen visar också att 77 procent läser nästan alla nummer av tidningen. Sedan förra läsarmätningen har siffran för antalet läsare som använder Internet dagligen eller flera gånger per dag ökat markant. Den är nu uppe i 76 procent, vilket ligger helt i linje med RS och systertidningen Fast Foods gemensamma satsning på webbplatsen foodnet.se, som kommer att utvecklas vidare under året.

Idag har RS en upplaga på ungefär 6 500 exemplar, men läsekretsen är betydligt större, i snitt läser 2,5 person varje nummer av RS, vilket ger en räckvidd på över 16 000 läsare. Åldersmässigt är sex av tio läsarna 41 år eller äldre, medan tre av tio är i åldern 31-40 år.

»Det är roligt att konstatera att vi har nöjda läsare. Jag tror vi har hittat rätt med vår tydliga profil mot restaurangbranschen, och med en bra mix av mat, dryck och trender«, säger Lina Wallentinson, chefredaktör RS.

»Att organisationer som Chaîne des Rotisseurs, Gastronomi Sverige och nu senast Sommelierföreningen valt RS som medlemstidning är också något som vi tolkar som ett gott betyg – därmed inte sagt att vi inte kan bli ännu bättre!«, avslutar Lina Wallentinson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062