23948sdkhjf

Vem blir Årets Sommelier?

Svaret får du den 6 september på Interfood i Göteborg. Tre kandidater har kvalificerat sig i uttagningen till det nyinstiftade priset Årets Sommelier.
Priset består av ett stipendium och delas ut av Svenska Sommelierföreningen i samarbete med tidningen RS – Restauranger & Storkök. Syftet är att lyfta fram ambitiösa sommelierer som med sin kunskap och kompetens bidrar till att förstärka gästens upplevelse under restaurangbesöket.
»Ett av våra mål är att fler och fler restauranger ska satsa på utbildade sommelierer. Årets Sommelier ska uppmärksamma just en sommelier som jobbar på restaurangen, i matsalen«, säger Göran Klintberg, ordförande i Sommelierföreningen.

Trion det handlar om i den första upplagan av Årets Sommelier är Josephine Gutentoft på Barrique i Göteborg, Erik Berne på Trappaner i Malmö och Erkki Rintala på Silja Symphonys Bistro Maxime.

Stipendiet delas ut den 6 september klockan 13.00 på scenen i Wine & Spirits Expo på Interfoodmässan i Göteborg. Prisutdelningen inleds med ett debattseminarium om hur matsalsarbetet kan utvecklas. I juryn för Årets Sommelier sitter förutom Göran Klintberg Andreas Larsson, regerande världsmästare i sommellierie, Mischa Billing från Restauranghögskolan i Grythyttan, krögare Ulf Wagner från Basement i Göteborg och Lina Wallentinson, chefredaktör på RS.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095