23948sdkhjf

Bästa köttkocken korad

Tomas Diederichsen lagade den smakligaste kötträtten och utsågs därför till Sveriges Köttkock 2007. Tävlingen var upptakt till helgens Matfesten i Skellefteå.
Tävlingen arrangeras vartannat år av Svensk Köttinformation i samarbete med Svenska Kockars Förening och kockarnas uppgift i år var att göra en modern à la carterätt av kotlettrad med eller utan ben av svensk gris. Rökt fläskkotlettrad och rabarberbrässerad endive med friterad pepparrotspotatis, blomkålspuré, citron och sötsyrlig russinsky fick årets jury på fall med motiveringen ”varsamt handlag med huvudråvaran och spännande kombinationer i harmoni”.
»Det var en oerhört bra och jämn tävling. Det som till slut avgjorde var smaken«, säger juryns ordförande Gert Klötzke.

Tomas Diederichsen arbetar på Ulfsunda Slott i Bromma strax utanför Stockholm och kämpade om segern tillsammans med Daniel Sjöström och Tobias Millqvist. Förutom äran belönas Thomas med 15 000 kronor samt en mat-, vin- och upplevelseresa till Sydafrika.

Vinnarreceptet hittar du här!
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078