23948sdkhjf

Shell och 7-Eleven erövrar Norden

Norska Reitangruppen, som driver 7-Elevens butiker i Sverige och Norge samt äger Pressbyrån, har tecknat avtal med bensinbolaget Shell. Bensin ska bytas mot mat.
Shell kommer att överta driften av 91 bensinstationer i Norge och 66 i Danmark. Samtliga kommer att skyltas om från YX-stationer till Shellstationer. Reitangruppen kommer fortsatt att driva de 7-Elevenbutiker som finns i anslutning till stationerna och tar samtidigt över driften av Shells 112 Select-butiker i Sverige.
»Vi inom Reitangruppen och Reitan Servicehandel är stolta över att ha fått till stånd detta avtal med Shell, säger Johannes Sangnes, VD för Reitan Servicehandel i Sverige. 7-Eleven går från 77 till 189 butiker. Koncentrationen till storstäderna minskar nu och vi når vårt mål att expandera längs landsvägen. Ett första steg till att bli den största och bästa servicehandelsaktören i hela Europa.«

Affären ska granskas i enlighet med respektive lands konkurrenslagstiftning innan den kan gå igenom. Avtalet skulle i så fall löpa på tio år och effekterna märkas av inom ett år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062