23948sdkhjf

Vassa kockfinalister

Åtta kockar har kvalificerat sig till final i Vassaste Kocken 2007. Den som är bäst på snabbhet, precision och råvarukunskap vinner den 19 september på RestaurangExpo.
Tävlingen arrangeras av branschtidningen Restauratören och fokuserar till skillnad från många andra kocktävlingar på vardagskunnande i restaurangköket. Istället för att finalisterna ska laga mat i flera timmar testas deras hantverksskicklighet i att finhacka lök och bereda en majonnäs på tid, vispa äggvita, precisionsskära fisk i portionsbitar och att tillreda en enklare restaurangrätt. Deltagarna grillas även med kunskapsfrågar, bland annat om kryddning.

Här är de åtta finalisterna:
Franz Xaver Ziegerer, titelförsvarare från Årstiderna i Malmö
Jimmy Brorsson, Rent a chef i Malmö
Gilberto Diaz, Lyrans konferens i Marholmen utanför Norrtälje
Peter Johansson, Lux Stockholm i Stockholm
Labinot Kelmendi, DocPower Bemanning i Uddevalla
Örjan Karlsson, Lernia Utbildning i Örebro
Robert Maglia, frilanskock i Göteborg
Denise Sjöberg, Vasarestaurangen i Stockholm
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064