Tävlingen arrangeras av branschtidningen Restauratören och fokuserar till skillnad från många andra kocktävlingar på vardagskunnande i restaurangköket. Istället för att finalisterna ska laga mat i flera timmar testas deras hantverksskicklighet i att finhacka lök och bereda en majonnäs på tid, vispa äggvita, precisionsskära fisk i portionsbitar och att tillreda en enklare restaurangrätt. Deltagarna grillas även med kunskapsfrågar, bland annat om kryddning.
Här är de åtta finalisterna:
Franz Xaver Ziegerer, titelförsvarare från Årstiderna i Malmö
Jimmy Brorsson, Rent a chef i Malmö
Gilberto Diaz, Lyrans konferens i Marholmen utanför Norrtälje
Peter Johansson, Lux Stockholm i Stockholm
Labinot Kelmendi, DocPower Bemanning i Uddevalla
Örjan Karlsson, Lernia Utbildning i Örebro
Robert Maglia, frilanskock i Göteborg
Denise Sjöberg, Vasarestaurangen i Stockholm