23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Vassa kockfinalister

Åtta kockar har kvalificerat sig till final i Vassaste Kocken 2007. Den som är bäst på snabbhet, precision och råvarukunskap vinner den 19 september på RestaurangExpo.

Tävlingen arrangeras av branschtidningen Restauratören och fokuserar till skillnad från många andra kocktävlingar på vardagskunnande i restaurangköket. Istället för att finalisterna ska laga mat i flera timmar testas deras hantverksskicklighet i att finhacka lök och bereda en majonnäs på tid, vispa äggvita, precisionsskära fisk i portionsbitar och att tillreda en enklare restaurangrätt. Deltagarna grillas även med kunskapsfrågar, bland annat om kryddning.

Här är de åtta finalisterna:

Franz Xaver Ziegerer, titelförsvarare från Årstiderna i Malmö

Jimmy Brorsson, Rent a chef i Malmö

Gilberto Diaz, Lyrans konferens i Marholmen utanför Norrtälje

Peter Johansson, Lux Stockholm i Stockholm

Labinot Kelmendi, DocPower Bemanning i Uddevalla

Örjan Karlsson, Lernia Utbildning i Örebro

Robert Maglia, frilanskock i Göteborg

Denise Sjöberg, Vasarestaurangen i Stockholm

BREAKING
{{ article.headline }}
0.078|instance-web02