23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Vassa kockfinalister

Åtta kockar har kvalificerat sig till final i Vassaste Kocken 2007. Den som är bäst på snabbhet, precision och råvarukunskap vinner den 19 september på RestaurangExpo.

Tävlingen arrangeras av branschtidningen Restauratören och fokuserar till skillnad från många andra kocktävlingar på vardagskunnande i restaurangköket. Istället för att finalisterna ska laga mat i flera timmar testas deras hantverksskicklighet i att finhacka lök och bereda en majonnäs på tid, vispa äggvita, precisionsskära fisk i portionsbitar och att tillreda en enklare restaurangrätt. Deltagarna grillas även med kunskapsfrågar, bland annat om kryddning.





Här är de åtta finalisterna:



Franz Xaver Ziegerer, titelförsvarare från Årstiderna i Malmö



Jimmy Brorsson, Rent a chef i Malmö



Gilberto Diaz, Lyrans konferens i Marholmen utanför Norrtälje



Peter Johansson, Lux Stockholm i Stockholm



Labinot Kelmendi, DocPower Bemanning i Uddevalla



Örjan Karlsson, Lernia Utbildning i Örebro



Robert Maglia, frilanskock i Göteborg



Denise Sjöberg, Vasarestaurangen i Stockholm



BREAKING
{{ article.headline }}
0.047