23948sdkhjf

Färdigmatskampen hårdnar

Marknaden för färdiglagad mat växer med tvåsiffriga procenttal i år. Dagligvarubutiker står för nästan hela kakan, men restaurangerna spås ta upp kampen, skriver Dagens Nyheter.
»Utvecklingen har bara börjat. Svenskarna har inte längre tid att stå vid spisen, särskilt inte på vardagarna. Om fem år är 50 procent av alla hushåll singelhushåll. Det snabbar på utvecklingen«, säger Cecilia Gyldén, VD på konsultföretaget Movement som arbetar med dagligvarubranschen.

Till exempel uppger Hemköp City i Stockholm till en sortimentsökning med 50-60 procent bara på ett år och på Sabis Fältöversten vid Karlaplan i Stockholm står färdiglagad mat för 10 procent av butikens omsättning. Sabis Fältöversten har fem kockar och två kallskänkor anställda och utbildad personal i butikerna blir allt vanligare i takt med att försäljningen ökar. Frågan är hur länge dagligvarubutikerna kommer att få ha kunderna för sig själva.
»Jag tror att restaurangerna kommer att ta upp konkurrensen och satsa mer på färdiglagat som kan tas med«, säger Cecilia Gyldén.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063