23948sdkhjf

Vassaste Kocken avgjord

Snabbast, skickligast och kunnigast. Labinot Kelmendi från DocPower Bemanning i Uddevalla hade inga problem med att hacka lök, vispa äggvita eller steka pannkakor. Han är Vassaste Kocken.
Foto: Daniel Hirsch

»Helt otroligt, jag är jättenöjd, säger en mycket glad Labinot Kelmendi. Spärren släppte efter lökhackningen.«

Labinot Kelmendi vinner en studieresa till valfri destination till ett värde av 15 000 kronor samt en kurs hos Restaurangakademien.I finalen slog han regerande mästare Franz Xaver Ziegerer från Årstiderna i Malmö. Men Franz går inte lottlös. Han får en gastronomisk studieresa till Norge med bland annat besök på en anläggning för uppfödning av hälleflundra. Årets trea, Jimmy Brorsson från Rent a chef i Malmö, får ett paket från Grönsakshallen Sorunda med restaurang El Bullis kokbok, ett set texturasingredienser från El Bulli samt en kurs i texturasmatlagning.

Tävlingen avgjordes på RestaurangExpo i Sollentuna den 19 september och arrangeras av tidningen Restauratören. Tävlingen fokuserar till skillnad från många andra kocktävlingar på vardagsslitet i restaurangköket. Istället för att laga mat i flera timmar handlar tävlingen om att finhacka lök och bereda en majonnäs på tid, vispa äggvita, precisionsskära fisk i portionsbitar och att tillreda en enklare restaurangrätt. Deltagarna grillas även med kunskapsfrågar, bland annat om kryddning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.046