23948sdkhjf

Sverige kaffebäst i Norden

Den 22 september blev Sveriges baristalag nordiska mästare för första gången. Och snuvade norrmännen på en tredje seger i rad.
Det svenska laget ledde från start till mål i tre dagar långa Nordic Barista Cup som hölls i Göteborg. De tävlande var en geografiskt bred kvintett med Anne Lundell från Helsingborg, Costas Pliatsikas från Umeå, Emma Andersson från Halmstad, Peter Frennhoff från Lund och coachen Johanna Cederström från Malmö.
»Jättekul att Sverige vann, men minst lika roligt att vi med allmänhetens hjälp samlade in hela 70 000 kronor till ett skolprojekt i Nicaragua«, säger tävlingsledaren Matts Johansson som åker ned med vinnarlaget i januari för att lämna över pengarna på plats.

Momenten i tävlingen var många och poängen som delades ut hade omvandlats till valutan ”baristadollar”. Även publikens röster räknades. Sista tävlingsdagen fick nära 800 kaffesugna besökare fika hos det lag de lockades mest av och pengarna som spenderades omvandlades sedan till baristadollar.
»Det svenska laget var väldigt harmoniskt hela tiden och deltog med lust och hängivenhet. Deras ständigt positiva attityd och att de aldrig släppte ned garden var det som gjorde att de vann överlägset både i mjuka bedömningsvärden och hard cash«, menar huvuddomare Torkel Hultén.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078