23948sdkhjf

EFSIS certifierar enligt Krav

Från och med 2008 har Sverige tre olika företag som erbjuder Krav-certifiering. Aranea Certifiering, SMAK och EFSIS – de sistnämnda som även certifierar enligt EU:s regler.
Fram till nyligen fanns det bara ett certifieringsorgan i Sverige att vända sig till för att bli Krav-certifierad, Kravs dotterbolag Aranea Certifiering. I somras beslutade SMAK, som tidigare endast certifierade enligt EU:s regler för ekologisk mat, att börja erbjuda Krav-certifiering och nu tillkommer alltså det tredje certifieringsorganet EFSIS, European Food Safety Inspection Service, via sitt skandinaviska kontor EFSIS Scandinavia.
»Vi har lång erfarenhet från annan tredjepartscertifiering inom livsmedelsområdet och det är därför ett naturligt komplement att vi också kan erbjuda Krav-certifiering«, säger Torbjörn Holmberg, VD för EFSIS Scandinavia.

På Krav välkomnar man konkurrensen.
»Vi är mycket glada åt detta. Konkurrens leder till lägre priser för certifieringstjänster på sikt. Det gynnar såklart slutkonsumenten, som kan få lägre priser och ett större utbud av Krav-godkända produkter«, säger Kravs VD Lena Söderberg i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078