23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Världens dyraste pizza i final

Exklusiv Kobebiff, hummer och rödbetor - några av de toppings på pizzor i finalen av årets NM i Pizza. Sex pizzabagare och kockar tävlar om segern som avgörs på Det Goda Köket i Stockholm den 9 november.

Tanken bakom tävlingen är att höja nivån på pizzanäringen och visa att pizza kan vara både hälsosamt och gott.



»Årets tävling har lockat rekordmånga sökande. Och efter omsorgsfull gallring återstår sex starka finalister. Allt från världens dyraste pizza, som dessutom är till salu efter tävlingen för 20 000 kronor, till en 100 procent ekologisk pizza kommer att bakas. Roliga och lite udda ingredienser i pizzasammanhang kommer vi också att få se«, berättar David Khabbazi, projektansvarig för tävlingen.





Här är årets sex finalister och deras pizzor:



Olle Borgman, Stantons Pizza i Varberg



Pizzanamn: Blodröd sol



Ingredienser: Timjankokta rödbetor och chevreost toppad med honungsmarinerade vindruvor och valnötter.





Hassan Saroee, Pizzapalatset i Uddevalla



Pizzanamn: Ekologisk hummerpizza



Ingredienser: Botten på surdeg av spelt-siktat mjöl med krossade linfrön, buffelmozzarella, tomatsås, svensk färsk hummer, marinerade körsbärstomater, pistasch, gräslök.





Kristin Tøsse Løvseth, Vinterbo, Norge



Pizzanamn: Dijon-pizza



Iingredienser: Dijonsenap, tomater, squash, skinka, blåmögelost.





Sacha Rajkovic, Pizza King i Ängelholm



Pizzanamn: Victoria



Ingredienser: Fullkorn, hemmagjord tomatsås, buffelmozzarella, ricottaost, lufttorkad skinka, svensk löjrom, tryffelsalami, Kobebiff, armagnacgelé, oliver, hummer, pilgrimsmusslor, anklever, 22 karats bladguld.





Frank R Hansen, Space as Oslo, Norge



Pizzanamn: Chicken Hickory



Ingredienser: Rågmjöl, italienska kryddor, soltorkade tomater, Hickorymarinerad kyckling, sherry, tomat, mozzarella, Jarlsbergsost, rå rödlök, basilika, Grana Padana-ost efter tillagning.





Jonas Ahlström, restaurang Grill i Stockholm



Pizzanamn: Spacyo



Ingredienser: Murklor, tryffel, pinjenötter och ruccola.





Branschtidningen Fast Food står bakom tävlingen NM i Pizza som är öppen för alla professionella pizzabagare i Norden. Dagen efter pizzafinalen, den 10 november, arrangerar Fast Food också finalen av Sushi-SM i samarbete med RS – Restauranger & Storkök.



BREAKING
{{ article.headline }}
0.095