23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Finalister till Restauranggalan 2008

Matsalsteam, krogmiljö och barkoncept. Nu står det klart vilka svenska restauranger och personer som gör upp om priserna som delas ut på Restauranggalan 2008.









»Med Restauranggalan vill vi skapa ett årligt återkommande evenemang där vi samlar hela branschen, och där många olika typer av yrkeskunnande premieras. Vi är väldigt stolta över att ha de tre tunga branschföreningarna Svenska Kockars Förening, Svenska Sommelierföreningen och Sveriges Bartenders Gille med som samarbetspartners bakom satsningen«, säger Lena Ilkjaer, chefredaktör för RS – Restauranger & Storkök.



Galans värd blir skådespelaren och tv-kocken Per Morberg, som har gedigen erfarenhet från restaurangbranschen sedan sin tid som kock på bland annat Riche och Operakällaren. För övrig underhållning står bland annat Tomas Andersson Wij och dansgruppen Harlem Hot Shots.

Finalister till Restauranggalan 2008:




Årets krögare
Mathias Dahlgren, Mathias Dahlgren, Stockholm
Björn Persson, Kock & Vin, Göteborg



Årets Krog – i samarbete med Sveriges Bästa Bord
PM & Vänner, Växjö
Farbror Elofs skafferi, Billeberga



Årets krogmiljö
Mathias Dahlgren, Matbaren, Stockholm
Le Rouge, Stockholm



Årets medvetna krog
Salt & Brygga, Malmö
Leijontornet, Stockholm



Årets barkoncept – i samarbete med Sveriges Bartenders Gille
Le Bar Rouge, Stockholm
El Diablo, Stockholm



Årets matsalsteam
PM & Vänner, Växjö
Restaurang Lux, Stockholm



Journalisternas Kock
Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008, Stockholm
Karin Fransson, Hotell Borgholm, Öland



Årets hälsorestaurang
Yogayama Foods, Stockholm
Restaurang Pontus! Stockholm

Årets smaksättare

Ramen Ki-Mama, Stockholm
Peacock Dinner Club, Stockholm/Göteborg



Årets sommelier – i samarbete med Svenska Sommelierföreningen
Josefine Asplund, Sigtuna Stadshotell
Alexander Bäckman, Kock & Vin, Göteborg



Årets Rookie – i samarbete med Chaine des Rôtisseurs
Klas Lindberg, Stefan Eriksson Matstudio, Stockholm
Rodrigo Pérez, Rue de Pont Nouveau/Juniorkocklandslaget, Stockholm



RS Hederspris – i samarbete med Svenska Kockars Förening
Avslöjas först på Restauranggalan.



LÄS MER www.restauranggalan.se.



























Den 3 november är det premiär för Restauranggalan i regi av tidningen RS – Restauranger & Storkök då tolv olika branschpriser kommer att delas ut. Under året har nomineringar från branschfolk, privatpersoner och Restauranggalans jury trillat in. Nu har två finalister röstats fram i varje kategori. Vilka som vinner avslöjas först under galakvällen i Vinterträdgården på Grand Hôtel i Stockholm. Fyra av priserna har funnits förut. Dessa är Årets Hälsorestaurang (hette tidigare Santé), Journalisternas Kock, Årets Sommelier och Årets Krog.
BREAKING
{{ article.headline }}
0.072