23948sdkhjf

Nu ska ölen in i finmatsalen

PM & Vänner i Växjö och Gotlands Bryggeri ska göra en mältidsupplevelse tillsammans.
Wine Makers Dinner ´s förekommer flitigt i Sverige, men nu skall svenskarna även få uppleva ölets allsidighet. Först ut med Beer Master Dinner är Växjörestaurangen PM & Vänner och källarmästare Per Bengtsson tillsammans med Gotlands Bryggeri och
bryggmästare Johan Spendrup.

Per Bengtsson och Johan Spendrup har vid flera tillfällen träffats och valt ut brygder och därefter skapat rätter med målsättningen att förhöja upplevelsen till nya höjder. Den 25 januari får Småland med omnejd möjlighet att njuta de båda entusiasternas skaparglädje i en femrättersmeny med tillhörande brygder. Det pågående nationella projektet, Sweden – The New Culinary Nation, har inspirerat de båda
till att finna nya och intressanta samarbeten, där detta är ett av dem. Under ett antal tillfällen har de träffats och testat brygder i kombination med olika typer av rätter för att finna den optimala kulinariska upplevelsen.

– Den svenska gastronomin har ju länge fokuserat på vin, men jag anser att vi bör vidga våra vyer och nyttja vår gedigna kunskap omkring framställning av öl och vara mer stolta över vårt inhemska öl som står sig väldigt bra emot övriga världen, säger Per Bengtsson.

Utöver femrättersmiddagen med tillhörande öl från Gotlands Bryggeri kommer ölet att drickas ur bästa möjliga ölglas, gjorda på Orrefors och utvecklade av formgivare Erica Lagerbielke i samarbete med Johan Spendrup och dryckesexperten Bengt-Göran Kronstam.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079