23948sdkhjf

Det går vilt till på Pizza-SM

Onsdagen den 2 februari klockan 10.30 arrangeras Pizza-SM på mässan FASTFOOD & CAFÉ i Kista, en fartfylld och smakrik händelse för alla med matintresse!
Pizza-SM arrangeras av tidningen Fast Food i samarbete med Arla, Santa Maria, Sveba Dahlén, Ramlösa Kvarn, Finax och Axfood Snabbgross, som tillsammans med en kompetent jury ska kora den godaste pizzan i år. Årets tre finalister tillhör de bästa pizzabagarna i Sverige. De har valts ut efter receptinlämning och provsmakningar, där smak, kreativitet och skicklighet har bedömts. En trend i år tycks vara pizzor med inslag av vilt.Finalisterna kommer från Nyköping, Kalmar och Malmö: Tony Gerasovski från Pizzeria Fazana i Nyköping tävlar med bidraget "Hjort är Gjort". Pizzan är baserad på kronhjort från Rällinge gård, marinerad i ingefära och honung med blancherad palsternacka i vit balsamico, karljohansvamp, soltorkade tranbär och sörmländska lingon och toppad med färsk senapskål, basilika och koriander.
Christos Petridis från Pizzeria Italia i Kalmar, deltar med bidraget "Pizza á la Skogen", som består av en bas på tomatsås och gästgivareost toppad med tunna skivor av rökt älgkött, ruccola, körsbärstomater och färsk timjan, tillsammans med fint rivet apelsin- och citronskal och västerbottensost-flakes.
Jannis Pebes från Två Pizzabagare i Malmö, ställer upp med bidraget "Artemis", som baseras på bröstfilé av vild fasan med Glenphilly whiskycheddar, kryddad med enbär, tranbär, torkad karljohansvamp, blötlagd i Retsina. Pizzan serveras på en tallrik som dekorerats med ruccola, vilda bär och en dressing av balsamvinäger och vindruvor.
I årets jury sitter föregående års vinnare, David Smith, Hassan Saroee och Josef Hakimi samt före detta världsmästaren Antonio Polzella från Italien med flera.
Mer information finns på www.pizza-sm.se .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063