23948sdkhjf

Rolfs Kök-duons nya restaurang AG

En 15 meter lång, inglasad kylvägg, från golv till tak fylld med vin och kött från alla världens hörn, kommer möta dig när du kliver in på Rolfs Kök-duons nya restaurang. Klas Ljungquist och Johan Jureskog har i flera år letat efter den perfekta lokalen och i höstas fick de möjlighet att ta över Allmänna Galleriet på Kronobergsgatan 37 i Stockholm. Nu går restaurangen kort och gott under namnet AG, som också är den kemiska beteckningen för silver.
– Här låg tidigare Hallbergs Silversmedja och vi kommer duka och smycka hela matsalen med silver, berättar Klas Ljungquist.

På AG möts stort och smått och äta kommer gå bra att göra både i bar och matsal. I bardelen kommer små tapasrätter beställas direkt från kocken och till de serveras öl och vin ur de mindre glasen.

– Vi vill skapa känslan av en spansk tapasrestaurang, där gästerna står och äter flera små rätter. Maten kommer serveras på spanskt vis, men det kommer inte uteslutande vara spanska smaker. Vi ser gärna att gästerna börjar i bardelen och sedan fortsätter in till matsalen, berättar Klas Ljungquist.

I matsalen ligger fokus på varmrätten, som allt som ofta kommer bestå av stora köttbitar, fiskar eller grytor.

– Vi kommer stycka mycket kött själva och hänga i vår glasvägg, sen är tanken att du ska kunna prova och jämföra vårt egna kött med kött från andra delar av världen.Vi ser gärna att gästerna delar och smakar av varandra, berättar Klas Ljungquist.

Den långa vinväggen är anpassad till det robusta köket och till skillnad från Rolfs Kök vars vinlista är elegant och klassisk orienterad finns här mycket viner från exempelvis Sydamerika och Australien.

– Fokus är fortfarande på det klassiska men istället för massor av vin från Bourgogne och Piemonte finns här mer från det lite robustare Rhône och Toscana. Självklart finns dessutom mycket vin från både Spanien och Kalifornien, berättar Klas Ljungquist.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062