23948sdkhjf

Sverige ansöker om Bocuse d'Or Europe 2014

Den svenska Bocuse d'Or-akademien har lämnat in en ansökan om att få arrangera Bocuse d´Or Europe 2014.
Om en vecka ska Tommy Myllymäki försvara de svenska färgerna i kock-VM, Bocuse d´Or, i Lyon i Frankrike. Han tog sig till världsfinalen genom att bli femma i Europatävlingen i höstas.
Likt Eurovison Song Contest behövs numera en extra kvalificeringstävling då antalet tävlande länder i Bocuse d´Or hela tiden växer. Det är alltså den europeiska tävlingen som Sverige söker 2014 inför Bocuse d´Or 2015. (Bocuse d´Or arrangeras vartannat år).
Förslaget är att tävlingen ska hållas i Stockholm, på Stockholmsmässan. I förslaget ingår också att Sverige vill tävla med svensk gris.

För att ge extra tryck i ansökan, har också landsbygdsminister Eskil Erlandsson i det Letter of Intent som skickats, tryckt på att den svenska regeringen stöder den svenska Bocuse d´Or-akademien och Tommy Myllymäkis tävlande i årets Bocuse d´Or. Erlandsson nämner också de unika fördelar som den svenska grisproduktionen kan uppvisa där till exempel djurhälsa är en viktig detalj i den svenska produktionen.

I den svenska Bocuse d´Or-akademiens Letter of Intent pekar man också på att det finns en väl fungerande organisation för en tävling av detta slag och betonar också att Stockholmsmässan är en av Skandinaviens ledande kongressanläggningar. För att skapa ytterligare "glans" åt ansökan, lyfter Sverige fram det kungliga engagemanget genom prins Carl Philip som reser till Lyon för att heja på Tommy och samtidigt säger att han är villig att stå som beskyddare för tävlingen i Stockholm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062