23948sdkhjf

Tommy snart redo för VM

VM för kockar kryper närmare och nu väljer Sveriges representant, Tommy Myllymäki, att åka på träningsläger för att finslipa formen och därigenom öka möjligheten till att tälja guld.
Årets Bocuse d’Or avgörs under ett par hektiska januaridagar i franska staden Lyon där 24 kockar från lika många länder kämpar om gastronomisk ära och den åtråvärda titeln världsmästare.
Hösten och vintern 2010 har inneburit hårdträning för Tommy och hans commis Johan Salestam. Schemat har varit fullspäckat med matlagning, studiebesök och konditionshöjande motionspass för att klara av de fysiska ansträngningar som ett deltagande i Bocuse d’Or innebär.
Träningslägret i franska regionen Auvergne, under de internationellt namnkunniga kockarna Régis och Jacques Marcons kritiskt vakande ögon, är den sista pusselbiten i resan mot en topplacering.
– Jag känner mig fokuserad och väl förberedd inför den stundande tävlingen. Under träningslägret går jag dessutom igenom de sista detaljerna under uppsikt av två kockar som driver en restaurang med tre stjärnor i Guide Michelin. Förhoppningsvis går allt bra under veckan vilket skulle stärka mig inför VM, säger Tommy Myllymäki, Sveriges representant i Bocuse d’Or.

Träningslägret i de franska alperna är minutiöst planerat för att flyta på och förbereda Tommy inför tävlingsdagarna. De svenska representanterna anländer till Frankrike under måndagen den 17 januari och möts upp av Jacques Marcon samt tar emot färska råvaror. Under tisdagen provlagas den fiskrätt som ska tillagas under tävlingen och onsdagen är vigd till kötträtten. På torsdagen åker Tommy till Marcons råvaruleverantör för att anskaffa de råvaror som ska användas under tävlingsdagarna. Slutligen är en generalrepetition inbokad under fredagen dit Régis och Jacques Marcon bjuds in för att smaka på Tommys tävlingsbidrag.
Därefter följer två dagar då all utrustning ska packas och transporteras, tillsammans med sällskapet, till tävlingsstaden Lyon.
– Tommy är en väldigt duktig kock som kommer att lyckas utmärkt med att försvara Sveriges färger i VM. Jag har personliga erfarenheter av att tävla i Bocuse d’Or och vet hur jobbigt det kan vara att arbeta under det pressade tidsschema som gäller under tävlingen. Tommy har dock förberett sig på bästa sätt och vi hoppas på en framskjuten placering, säger Paul Svensson, head coach för Tommy Myllymäki.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078