23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Tomas är Årets Kock 2011

Tomas Diederichsen, Ulfsunda Slott, Bromma är svensk mästare i matlagning.

Under torsdagen tog Tomas Diederichsen hem titeln Årets Kock 2011 när

finalen avgjordes i Globen i Stockholm. Juryns motivering lyder:"Vinnaren

har med stilfull känsla visat på innovation inom traditionen och levererat ett

väl genomfört mathantverk." Silvermedaljen gick till Jacob Lells, Skanörs Gästgifvaregård,

Skanör och brons till Klas Lindberg, Klas Lindberg Mat & Vin, Hägersten.Under finalen hade de sex finalisterna fem timmar på

sig för att tillaga två tävlingsrätter. Den första rätten skapades utifrån en råvarukorg

som de fick på plats, där huvudråvaran var lax. Tomas Diederichsen lagade”Inkokt lax med jordärtskockor, shiitakesvamp, dill, citron, ragu på äpple,

gulbetor, korngryn samt brynt smör.” Den andra uppgiften var att skapa en modern

restaurangrätt med två hela lammstekar med ben, en benfri lammtunnbringa och

minst en ekologisk mejeriprodukt förutom ekologiskt smör. Denna rätt hade

finalisterna hade fått förbereda och öva på innan tävlingen. Tomas lagade”Helstekt

lamm, lammkorv och ragu på lammbringa med svamp, aprikos och rostat korngryn

samt auberginekräm, pressad fänkål och morot med riven lakrits.” Tomas Diederichsen har tidigare vunnit Årets Köttkock (2007) och varit finalist i Årets Kock (2009).

BREAKING
{{ article.headline }}
0.063|instance-web04