23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Satsa på hållbar sushi

Sushi är ett populärt och nyttigt snabbmatsalternativ. Ofta kommer dock fisken och skaldjuren från ett icke hållbart fiske eller miljöförstörande odlingar.

Nu uppmanar Världsnaturfonden WWF sushi- och

fiskrestauranger över hela Sverige att fasa ut rödlistade fiskar enligt WWFs

konsumentguide ”Fisk till middag?” och samtidigt öka andelen miljömärkt fisk

med tio procent. I början av 2012 utses vinnaren, alltså den restaurang som bidragit

mest till skyddet av hotade fiskarter.–

Restauranger och grossister har en stor möjlighet att påverka, förändra och

bidra till en ökad konsumtion av ”gröna” fiskar. Tänk nytt – fasa ut rödlistade

arter och skaldjur från sushimenyerna och satsa mer på miljömärkta alternativ

och hållbart producerade lokala och säsongsanpassade råvaror, uppmanar Inger Näslund,

expert på fiskefrågor på WWF, i ett upprop.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.079|instance-web02