23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Max och Serrano fick Guldkossor

Serrano knep Guldkossan i kategorin Bästa Snabbmål och Max Hamburgare fick utmärkelsen Bästa Miljöarbete när Arla under torsdagskvällen arrangerade sin Guldko-gala. 

I går delade Arla ut Guldkor för tolfte gången, under festliga former på Grand

Hôtel i Stockholm. Syftet med

utmärkelsen är att lyfta fram goda förebilder för att inspirera och driva

utveckling.I kategorin Bästa Miljöarbete vann Max Hamburgare. Juryn

konstaterade att framgången har uppnåtts genom en stark övertygelse

och med mod att ifrågasätta den egna verksamheten. Motiveringen löd bland annat: ”Genom sitt miljö- och sociala ansvarstagande är man i dag ett

uppmärksammat föredöme vilket också skapar förväntningar om ett allt bredare

ekologiskt utbud.” I juryn ingick bland annat kocken Magnus Ek. De två andra

nominerade var Barista Fair Trade Coffee och Gullhedesskolans kök i Göteborg.I kategorin Bästa Snabbmål var det Serrano som vann i god

konkurrens av Rosalis Deli Drive och Ica To Go. Enligt juryn står Serrano för ett

nytänkande och kreativitet som tar snabbmålet till nya dimensioner; ”Med

långsiktighet och stort engagemang ger man gästen det lilla extra. Kvalitet och

ambition genomsyrar helheten där fräscha råvaror är självklarheter i

tillredningen. Det genomtänkta konceptet och den goda maten bidrar till en

garanterat positiv upplevelse.” I juryn ingick bland annat kocken Malin

Söderström.Bästa Matglädjebutik blev ICA Kvantum i Kungsbacka, som

deltog i tävlingen för andra gången. – Det är inte bara matglädje hos oss, utan också

livsglädje, berättade vinnarna. Juryn konstaterade bland annat att: ”Butiken attraherar breda kundgrupper

genom ett nutida sortiment, uppmärksamt bemötande samt en målmedveten satsning

på merförsäljning, matidéer och kunskaper runt om i hela butiken.” I juryn ingick kocken Fredrik Eriksson. De andra nominerade

var Urban Deli och ICA Stop i Täby.I kategorin Bästa Matglädjeskola var det Runstensskolan i

Haninge som kammade hem första priset. Enligt juryn föll valet på just denna

skola tack vare ”stort hjärta, gott hantverk och utpräglad känsla för att locka

och utmana unga smaklökar, lyckas köket skapa ett engagemang kring skolmåltiden

på både bredden och djupet.” – Det ska vara enkelt, gediget och lekfullt, kommenterade

vinnarna sitt framgångsrecept.I juryn ingick bland annat kocken Paul Svensson.I kategorinBästa Seniorservering vann Vänner till Pauvres

Honteux, Bromma. Enligt juryns motivering är”lyhördhet ett signum för denna

verksamhet. Kunskap, kvalitet, hängivenhet samt positivt engagemang

kännetecknar årets vinnare.”I juryn ingick kocken Marcus Aujalay.Mer information om vinnarna och utmärkelsen finns på ww.arla.se/guldko

BREAKING
{{ article.headline }}
0.063|instance-web03