23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Sverige deltar i BBQ-VM

Grillfrämjandet har tagit initiativet att samla tre välrenommerade grillkockar som bildar Svenska Grillandslaget, Sveriges lag till BBQ-VM i maj.

Helgen den 20-23 maj arrangerar Tyskland BBQ-VM i Gronau. USA

är det ledande landet när det gäller BBQ och har också ett eget VM. I år är det

första gången som bedömningskriterierna på VM är likadana, både i och utanför

USA. Sveriges meritlista från tidigare år är brons i VM på Jamaica 2003, guld i

EM i Ungern 2003 och nordiska mästare vid EM i Polen 2005. Då, som nu, är

lagledaren Ulrik Lindelöv. I Svenska Grillandslaget medverkar även Peter G

Nilsson och Henrik Stensvad. Alla tre är grillkockar.Lagen tillagar fem rätter: revbensspjäll med bröd, kyckling

med tomat, grisbog med majskolv, oxbringa med potatis, färskost och gräslök

samt dessert. Delsegrare kommer att utses men även vinnare av titeln World

Barbecue Champion 2011. Att grilla BBQ innebär att man grillar maten indirekt, alltså

inte direkt över glöden, och med lock över grillen. Temperaturen är lägre och

det tar längre tid men resultatet ska bli väldigt saftigt och gott. Smaken kan sättas

med spån, rubbing eller glaze.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.062|instance-web02