23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Marabou satsar på certifierad choklad

Marabou ställer om en hel fabrik till att endast använda certifierad kakao. 

Under 2011 kommer minst 30 procent av all kakao som används

i chokladfabriken i Upplands Väsby vara från Rainforest Alliancecertifierade

odlingar och målet är att produktionen under 2012 övergår till 100 procent

certifierad kakao.– Vi är otroligt stolta att vara först med detta och känner

att det är ett stort steg på vägen i vårt arbete för hållbar utveckling.

Samtidigt som vi vet att det finns mycket mer att göra kommer det här att göra

skillnad eftersom vi köper in största andelen av Sveriges samlade kakaoimport,

säger Krister Zackari, Managing Director för Kraft Foods Norden, i en

presskommentar.Dessutom lanseras en ny förpackningsdesign för hela

sortimentetm där Marabou uppger sig ha tagit fram ett nytt modernt uttryck

för att göra sortimentet mer enhetligt.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.054|