23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

7 av 10 väljer svenskt kött

Svenskarna föredrar att köpa kött som är producerat i Sverige och säger sig också vara beredda att betala mer för närproducerat kött.

Det visar en undersökning som undersökningsföretaget YouGov

har gjort på uppdrag av organisationen Svenskt Kött. Konsumenternas främsta

argument för att välja svenskt kött är bra djuromsorg och att man vill stödja

det svenska jordbruket. 53 procent av svenskarna säger sig dessutom vara

beredda att betala mer för svenskt kött.Svenskt Kött vill möta konsumenternas efterfrågan och

samtidigt bidra till långsiktigt hållbara villkor för bönderna. Den med handeln

överenskomna svenskmärkningen av charkprodukter uppges vara ett viktigt steg.- Våra undersökningar visar att konsumenterna vill välja

svenskt kött och det är vi naturligtvis mycket glada för. Men ännu mer positivt

är att människor också är beredda att betala mer för svenskt kött. Det finns en

medvetenhet om att kvalitet, djuromsorg och arbetstillfällen kostar, kommenterar Maria Forshufvud, vd för Svenskt Kött.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.063|instance-web03