– Vi är stolta över att ha lyckats med denna tuffa certifiering och fått vårt KRAV-märke. Vår personal har arbetat hårt med att uppfylla de kriterier som KRAV har ställt på verksamheten, säger Per Keller, Hotellchef, Vildmarkshotellet i Kolmården.Restaurangen på Vildmarkshotellet har i dagsläget ett KRAV-märke vilket betyder att man ska ha 25 procent KRAV-godkända produkter. För två märken krävs 50 procent och för den högsta certifieringen, tre märken, krävs 90 procent.– Vi hoppas att KRAV-certifieringen tydligt signalerar vårt gastronomiska arbete till våra matgäster. Att arbeta hållbart och seriöst med miljöfrågor kan endast göras genom oberoende certifieringsföretag, säger Per Keller.Idag finns knappt 600 KRAV-certifierade restauranger i Sverige. Cirka 270 privata och drygt 315 inom offentlig sektor. Ett antal av dessa är certifierade enligt de nya reglerna.
Fler och fler väljer nya KRAV
Restaurangen på Vildmarkshotellet, Kolmården är numera KRAV-certifierad enligt KRAVs nya restaurangregler.