23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Sommar, sommar...

I veckan presenterades de 58 sommarvärdar som ska prata i P1 i sommar. En av dem är kocken Leif Mannerström.

Radioprogrammet Sommar har sedan 1959 varit något av en

institution i Sveriges Radio. Varje år bjuds lyssnarna på självutlämnande,

humoristiska eller eftertänksamma program från och med midsommardagen och

57-58 dagar framåt.Programmet leds varje dag av en ny sommarvärd som också får

välja musiken till sitt program. Sommarvärdarna kan, enligt Sveriges Radio, vara allt från folkkära

artister och idrottsmän till politiker, akademiker eller andra experter. I år

är en av dem krögaren och kocken Leif Mannerström, som programmet till ära har skapat en

sommarpratargryta, där späda primörer utgör grunden. I väntan på hans program, den 2 augusti, kan vi avslöja receptet:4 portioner:400 g fast vit fisk (tex abborre)

2 dl skalade räkor

1 l fiskbuljong

3 dl grädde

400 g kokt färskpotatis

1 knippe morötter

1 knippe vårlökar (gärna röda och gula blandat)

1 näve spritärter

2 nävar haricots verts

1 knippe rädisor

3 äggulor

Färska örter (tex dill, gräslök, körvel)

Salt och peppar

1/2 msk smör

BREAKING
{{ article.headline }}
0.047|instance-web02