23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Fazer Culinary Team till OS nästa år

Fazer Culinary Team, fem professionella kockar från Fazer Food Services, har blivit utvalda att delta i mat-OS IKA/Culinary Olympics 2012. Tävlingsmenyn blir på temat ”Genom djupa hav och gröna skogar”.

Fazer Culinary Team är uttaget att tävla i storköksklassen i OS 2012. Under 2010 rekryterades Fazers bästa kockar till Fazer Culinary Team. De har sedan dess legat i hårdträning för att skapa OS-menyn och arbeta tillsammans i köket.

Med temat ”Genom djupa hav och gröna skogar” bjuder Fazer Culinary Team in till det nordiska skafferiet och smakupplevelser utifrån vad hösten erbjuder. Menyn förädlar klassiska regionala råvaror till nya smakupplevelser. Sveriges saltstänkta Östersjökust bidrar med strömming; den klassiska fisken som har en självskriven plats i det svenska matarvet. Från de djupa skogarna hämtas ren, lingon och kantareller - säsongens finaste skörd med en stark förankring i det nordiska köket. Menyns omsorgsfulla sammansättning värnar om matgästens hälsa och välbefinnande – god mat som både smakar och gör gott.

OS-finalen

Under OS-finalen ska de tävlande lagen tillaga en lunchmeny för 150 personer på fem timmar. Menyn ska bestå av en soppa, två kötträtter alternativt en kötträtt och en fiskrätt, en vegetarisk rätt, en inbjudande salladsbuffé och dessert.

Fazer Culinary Teams medlemmar

Stefan Landqvist, lagledare, Restaurang Slottsviken i Göteborg

Niklas Edgren, Restaurang Smak i Kumla

Joakim Mueller, Restaurang ICA HK i Stockholm

Daniel Sparrfeld, Åkeshofs slott i Stockholm

Pelle Chul Magnusson, Restaurang Carl Gustav i Malmö

BREAKING
{{ article.headline }}
0.063|