23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Alla 24 semifinalister klara

Det är både veteraner och debutanter i andra semifinalen av Årets Kock 2013.

Nära 150 kockar sökte till Årets Kock 2013 – SM i professionell matlagning. Nu återstår 24 tävlande som ska göra upp i två semifinaler.

De totalt 24 semifinalisterna är verksamma från Malmö i söder till Luleå i norr. Majoriteten kommer från storstockholmsområdet, Malmö eller Göteborg men även orter som Kumla, Ystad och Simlångsdalen finns representerade. Två tävlande arbetar i Norge. Ålderspridningen är mellan 22 och 45 år och samtliga tävlande är män. Ett flertal har flera Årets Kock semifinaler och finaler bakom sig men nästan lika många tävlar för första gången.

Tolv semifinalister tävlar i Uppsala 13 november och tolv tävlar i Jönköping den 20 november. De tolv kockar som tävlar i Jönköping är:

Leo Frodell, Storstad, Stockholm

Hel bakad odlad piggvar med knaprigt skinn och munierstekt slag

Fredrik Persson, Görvälns Slott, Järfälla

Kryddstekt kaninrygg från Vreta gård, kaninkorv smaksatt med lardo och salvia.

Robin Engdahl, Riddersviks Gård, Hässelby

Hjälmargös på tre vis. Bakat ostron, dill och krassegelé samt rökt smöremulsion

Martin Hansen, Grand Hotel, Lund

Hasselnötsstekt filé och krispiga vingar av garnfångad slätvar från Skagerrak med kravmärkta blåmusslor, ekologiska lökar, pepparrot, brynt benmärg och krasse

Martin Brag, Pontus Catering, Stockholm

Variation på Hagbygårdsanka – serverad med saltrostade betor, bakad och inlagd lök, nötig ”jord” samt anksky och en doft av cassiabark

Edin Dzemat, Linnea Art Restaurant, Göteborg

Dillrimmad stekt piggvar med lättrökt bakad Smögenkräfta, frasigt piggvarsslag, pepparrot och yoghurts puré

Jesper Bogren, Swedish Taste, Göteborg

Hummerbakad torsk med blomkålsterrin smaksatt med bränd citron, kroppkakor samt hummerte

Niklas Edgren, Fazer Food Services, Kumla

Gårdskyckling Anglais

Jonas Lagerström, Bølgen og Moi, Tjuvholmen, Oslo

Grissida och kind från Domta gård, med svamp, kålrot och tryffel

Daniel Müllern, Brasserie Östergatan, Ystad

Knaperstekt sadel och slarvsylta på Unggris från Henriksfälts Gård med minutpicklade höstfrukter, rotsellerikräm och brynta hasselnötter

Dennis Säwström, Mahults Herrgård, Simlångsdalen

Ekologiskt lamm från Öströö fårfarm med lök, persilja och Präst

Lukas Hansson, Grand Hotel, Lund

Brynt sockersaltad torskrygg med tempererat ägg, jordärtskockor, frasig brandad, picklade gurkpärlor, rökta musslor, hasselnöt och skummig musselsås med smak av dill.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.109|