23948sdkhjf

Finalisterna klara till Restauranggalan – årets roligaste måndag

– Nu är det fest och tävling. Proffsen inom svensk restaurangbransch rör sig inte bara inom landets gränser, de röner framgångar även i stora internationella tävlingar. Senast tiden har Sverige fått en Europamästare sommelleri genom Arvid Rosengren, i San Remo och silver världsmästerskapen i Istanbul, för unga kockar genom Jimmi Eriksson, säger Lisbeth Rauden, chefredaktör R&S, Restauranger&Storkök.
– Nu är det fest och tävling. Proffsen inom svensk restaurangbransch rör sig inte bara inom landets gränser, de röner framgångar även i stora internationella tävlingar. Senast tiden har Sverige fått en Europamästare sommelleri genom Arvid Rosengren, i San Remo och silver världsmästerskapen i Istanbul, för unga kockar genom Jimmi Eriksson, säger Lisbeth Rauden, chefredaktör R&S, Restauranger&Storkök.
– De är två av många som med insats av eget, blod svett och tårar sprider glans med zlatan-effekt över den svenska restaurangbranschen och varumärket Sverige. Att välja två finalister bland de nominerade har varit mycket svårt för alla jurygrupper. Att utse en vinnare av de två i finalen är nästan omöjligt. Spänningen är på topp. Det är äntligen dags för årets roligaste måndag, när branschen själv för en gångs skulle sitter till bords, säger Lisbeth Rauden.

Kategorierna som ingår i Restauranggalan har utvecklats för att bland annat sätta ljuset på nyskapande och tradition, team och individ, entreprenörskap och kunskap.
Unikt för denna gala är tävlingen Årets Servitör där de tävlande testas på både teori och praktik. Det senare visserligen i tävling men ändå ett verklighetsnära restaurang på scen. Tävlingen Årets Servitör pågår under dagen på Cirkus. Finalisterna tillkännages 16.30 och finalduellen börjar därefter.

Bland de nominerade märks bland annat Pontus Frithiof och Richard Constantinou i kategorin Årets Innovatör. De unga förmågorna uppmärksammas kategorin Årets Framtidslöfte där de två finalisterna är
Ulrika Ferlin, Mathias Dahlgren, Stockholm och Luqaz Ottosson, Lilla Bjers, Gotland.I Årets Krog står finalen mellan restaurangerna Ekstedt i Stockholm och Daniel Berlin, Skåne Tranås.

Årets Servitör

Olle Gren, Fredsgatan 12, Stockholm

André Frick, Cadierbaren Grand Hôtel, Stockholm

Anette Åsell, Gastrologik, Stockholm

Jerker Söderström, Båthuset Krog & Bar, Sigtuna

Max Callenberg, Swea Hof, Elite Plaza, Göteborg

Michaela Sarafati, Fredsgatan 12, Stockholm.

Årets Hälsokoncept

Restaurang Voltaire, Pub, Stockholm

Ichaicha, Stockholm

Årets Innovatör

Pontus Frithiof

Richard Constantinou

Årets Framtidslöfte

Ulrika Ferlin, Mathias Dahlgren, Stockholm

Luqaz Ottosson, Lilla Bjers, Gotland

Årets Smaksättare

Farang, Stockholm

BunBun Trucks, Stockholm

Årets Barkoncept

Tweed, Stockholm

Tjoget/ Linje Tio, Stockholm

Årets Journalisternas Kock

Rickard Waje

Tareq Taylor

Årets Krogmiljö

Dorsia Hotel & Restaurang, Göteborg

Oaxen Krog & Slip, Stockholm

Årets Hållbara Krog

Hvita Hjorten, Läckö Slott, Lidköping

Lilla Bjers Gårdskrog, Gotland

Årets Sommelier

Sören Polonius, F12, Stockholm

Niklas Rydstedt, Sjömagasinet, Göteborg

Årets Krog

Ekstedt, Stockholm,

Daniel Berlin, Skåne Tranås

Årets Leverantör

Grönsakshallen Sorunda

Skånemejerier

Årets Matsalsteam

Sjömagasinet, Göteborg

AG Restaurant, Stockholm

Årets Krögare

Stefan Karlsson, Fond Restaurang & Bar, Göteborg
Restauranggalan arrangeras av tidningen RS – Restauranger&Storkök i samarbete Svenska Kockars Förening, Svenska Sommelierföreningen och Sveriges Bartenders Gille. Övriga samarbetspartners är restaurangguiden Sveriges Bästa Bord, Gastronomi Sverige,
Chaîne des Rôtisseurs. Restaurangakademin och Restauranghögskolan Grythytte Akademi.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063