23948sdkhjf

Banbrytande samarbete – vegoprofilen öppnar pop up i stort hotell

Hotellet Radisson Blu Waterfront i Stockholm inleder ett nytt typ av restaurangsamarbete. 

Gustav Johansson, som driver den veganska matbloggen Jävligt Gott samt restaurangen Chouchou, har etablerat ett nytt samarbete. Chouchou kommer att öppna upp en pop up-restaurang på hotellet Radisson Blu Waterfront i Stockholm under tre veckor med start 16 maj. 

Från hotellets sida ser man projektet som en del i sitt hållbarhetsarbete där man vill dra lärdomar från samarbetet för att bli ännu duktigare på växtbaserad kost. Tanken är även att försöka locka fler stockholmare vid sidan av gästerna att besöka hotellet.

– På ChouChou vill vi visa hur fantastiskt gott det är med växtbaserad mat – och för att göra det på bästa möjliga sätt så måste vi skapa dessa upplevelser på fler ställen där folk kanske inte själva hade sökt upp den. På Radisson Blu Waterfront Hotel Stockholm möts varje dag tusentals människor och hotellet är därför en perfekt plats för att skapa nya hållbara och jävligt goda matupplevelser, säger Gustav Johansson.

Menyn, som tagits fram av kokarna på Chouchou tillsammans med kökspersonalen på hotellet, innehåller bland annat en laxtartar gjord på morötter till förrätt och en 3D-printad växtbaserad biff från företaget Juicy Marbles till huvudrätt.

Ambitionen uppges vara att samarbetet ska leda till att någon av rätterna ska finnas kvar på den ordinarie menyn efter att samarbetet avslutats.

– På Radisson Blu Waterfront har vi ett ständigt fokus på hur vi kan utveckla vår verksamhet och skapa bättre och mer hållbara upplevelser för våra kunder. I hotellets nylanserade restaurang, The Lounge, är hållbarhet ett genomgående tema och genom att samarbeta med Gustav kan vi lära av varandra och utveckla vår veganska meny. Tillsammans kan vi locka fler stockholmare till hotellet och visa att vi är så mycket mer än en traditionell hotellrestaurang, säger Sam Holmberg, General Manager på Radisson Blu Waterfront Hotel.

Pop up-restaurangen kommer att hålla öppet under fyra kvällar i veckan i tre veckor. 

Under våren händer det mycket för Chouchou, som Gustav Johansson startade tillsammans med Robert Hållstrand 2021. Foodnet har tidigare rapporterat att man är i färd med att bli en kedja genom att etablera två nya restauranger i Stockholm.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126