23948sdkhjf

Så ska personalen utvecklas

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Clarion Hotel och By Marcus Samuelsson lanserar världsomspännande traineeprogram.

Programmen är tre till antalet; J1, Junior One Year Visa, Star of the Year samt Restaurant of the Year och samtliga program syftar till att attrahera och utveckla personal.

Till det förstnämnda programmet utses en till två unga talanger och får arbeta under ett år i USA. På fredag den 15 december åker Mattias Jonsson, ansvarig kock från Kitchen & Table Östersund, till New York för  att påbörja arbetet på Marcus Samuelssons restaurang Red Rooster.

– Marcus är en stor förebild för personalen och ambitionen med våra satsningar är att ge de anställda en möjlighet till utveckling och vi månar om att lyfta våra talanger. Jag hoppas att vi som attraktiv arbetsgivare också blir ett föredöme för fler restauratörer och att vi tillsammans kan stärka branschen, säger Henrik Berghult, koncerndirektör Clarion Hotel.


Marcus Samuelsson är kreativt ansvarig för restaurangkoncepten Kitchen & Table, Eatery Social och Norda som alla är en del av företaget By Marcus Samuelsson som är verksamt på 23 destinationer i samtliga nordiska länder. Marcus Samuelsson har även restauranger i London och på Bermuda och i USA i bland annat i New York, Washington och Chicago.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Jamie Olivers krogimperium har kollapsat – över 1 000 jobb drabbas

Ny marknadschef för Årets kock

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Frantzén bästa restaurangen i Europa

Sju svenska krogar bland de 200 bästa europeiska restaurangerna på ODA:s lista.

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Nyhetsbrev

Linnea & Basilika fortsätter växa

Öppnar tredje restaurangen hittills i år – fjärde är på gång.

Arkiv

Han går från Spotify till Gastrofy

Världens dyraste whiskyprovning

Ichiro's Malt Card-serie provas i Göteborg i november.

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Därför ställdes 7-Eleven om till pizzerior

Näringslivsmedalj med kunglig glans till Fabrique

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Rökt och grillat på krogveteranernas nya restaurang

Stjärnkrögare flyttar in i toppen på nytt landmärke

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Oumph lanseras hos snabbmatskedjan

Svensk mästare i hembryggd öl

Beyond Meat värderas till över en miljard

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.107