23948sdkhjf

Nio finalister i Arla Guldko

Här är de tre skolorna, tre förskolorna och tre seniorserveringana som är klara för final.

Förskolan Sagostugan i Köping, Rösekullens förskola i Gråbo och Skogsbackens förskola Svenshögen i kategorin Bästa Matglädjeförskola. I kategorin Bästa Matglädjeskola är Mariebergsskolan i Karlstad, Slottsskolan i Vingåker och Virginska gymnasiet i Örebro nominerade medande finalister i Bästa Seniormatglädje är Igelkottens restaurang i Katrineholm, Tre Stiftelser i Göteborg och Vardaga Silverpark i Täby.

Under de kommande veckorna blir finalisterna detaljgranskade av jurygrupperna, en jury per tävlingskategori. Vinnarna koras vid finalgalan i Stockholm 3 maj.

- Tävlingsdeltagarna i Arla Guldko har under alla år hållit en fantastisk kvalitet, så de som tar sig till final hör verkligen till Sverige bästa i sin kategori. De är experter på att skapa matglädje. Vi ser också att många gärna tävlar igen och att de har satt upp Arla Guldko som ett mål i verksamheten, säger Carina Tollbring, projektledare för Arla Guldko.

Arla Guldko, grundat 2000, är ett initiativ av Arla för att hylla vardagshjältarna i köken. Tävlingen har fokus på den offentliga måltiden, som berör såväl unga som äldre i samhället.

Vinnarna i respektive kategori får statyetten Arla Guldko och ett utbildningsstipendium på 30 000 kronor. Övriga tävlande i finalen får diplom och utbildningsstipendium på 10 000 kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094